Kuşburnu Nedir,Kuşburnunun Faydaları Nelerdir? Kuşburnu özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika da yetişen sağlığımıza çok faydaları olan bir bitki...
Kuşburnu Nedir,Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?
Kuşburnu özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika da yetişen sağlığımıza çok faydaları olan bir bitkidir. Ayrıca kuşburnu ülkemizde de yetişmektedir. Özellikle C vitamini açısından faydalı olan kuşburnu içerinde çok sayıda mineral içeren bir bitkidir.
Kuşburnunun Faydaları?
Not: Kuşburnunun bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Kuşburnunu tüketmede genel olarak çayı kullanılsa da meyvesinden yapılan reçel, meyve suyu da tüketim yollarından biridir.
Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?
2 çay bardağı kaynamış suya bir buçuk çay kaşığı toz haline getirilmiş kuşburnunu atıp kaynatınız ve demlenmesini bekleyiniz sonra da afiyetle içiniz.
Kuşburnu özellikle Avrupa ve Kuzey Afrika da yetişen sağlığımıza çok faydaları olan bir bitkidir. Ayrıca kuşburnu ülkemizde de yetişmektedir. Özellikle C vitamini açısından faydalı olan kuşburnu içerinde çok sayıda mineral içeren bir bitkidir.
Kuşburnunun Faydaları?
![]() |
Kuşburnunun Faydaları? |
- Vücut direncini arttırarak vücuda zindelik ve dinçlik verir.
- Kan dolaşımını hızlandırıcı bir etkisi vardır ve buna bağlı olarak kanı temizlemektedir.
- Hazmı kolaylaştırır.
- İdrar iltihaplarına iyi gelir, idrar sökücü etkisi bulunmaktadır.
- Romatizmaya iyi gelir.
- Kan şekerini düzenlediğinden dolayı şeker hastalarına iyi gelir.
- Bağırsak problemlerine iyi gelir.
- Selülit oluşmasını engellemektedir.
- İçerisinde C vitamininin fazla olmasından dolayı eklem iltihabı, kanser gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
- Öksürüğe iyi gelir.
- Gözlere iyi gelmekte gece körlüğünü gidermektedir.
- İyi bir iştah açıcıdır.
- Gripten korunmada etkili bir bitkidir.
Not: Kuşburnunun bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Kuşburnunu tüketmede genel olarak çayı kullanılsa da meyvesinden yapılan reçel, meyve suyu da tüketim yollarından biridir.
Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır?
2 çay bardağı kaynamış suya bir buçuk çay kaşığı toz haline getirilmiş kuşburnunu atıp kaynatınız ve demlenmesini bekleyiniz sonra da afiyetle içiniz.
YORUMLAYIN