Kuşkonmaz Nedir Faydaları Nelerdir? Kuşkonmaz Nelere İyi Gelir? Kuşkonmaz Nedir? Çalı halinde odunsu bazı türleri de otsu olan Asya Afrika v...
Kuşkonmaz Nedir Faydaları Nelerdir? Kuşkonmaz Nelere İyi Gelir?
Çalı halinde odunsu bazı türleri de otsu olan Asya Afrika ve Akdeniz bölgesinde yetişen 150 kadar türü olan şifalı bir bitkidir. Zambakgiller familyasından bir bitki çeşididir. Bazı türleri ince yapraklı olduğundan süs bitkisi olarak bazı türleri de kalın yapraklı olmasından dolayı tüketilmek üzere yetiştirilmektedir. Ülkemizde Doğu Anadolu ve Trakya da yetiştirilmektedir. Japonya da yapılan araştırmalara göre kuşkonmaz da bulunan bir bileşenin yüksek tansiyona iyi geldiği anlaşılmıştır.
Kuşkonmazın Faydaları:
Börek rahatsızlığı olanların kuşkonmazı seyrek kullanması gerekmektedir. Çiğ şekilde yenmesi alerjiye neden olacağı için çiğ olarak yenmemesi gerekmektedir.
Kuşkonmaz Nasıl Kullanılır?
Kuşkonmazın kökü ve tomurcukları kullanılır. Yemeklerin içine konularak tüketilebilir. Dondurarak saklayabilirsiniz.
![]() |
Kuşkonmaz Nedir? |
Kuşkonmazın Faydaları:
- Kanı temizler.
- İdrar söktürür.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Bedende ki fazla suların atılmasını sağlar.
- Cilde canlılık verir.
- Dalak hastalıklarında faydalıdır.
- Karaciğer şişliğini indirir.
- Zihin yorgunluğunu giderir.
- Diş ağrısını hafifletir.
- El ve ayaklarda görülen şişlikleri indirir.
- Sivilce ve egzama gibi deri hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.
- Cinsel isteği arttırır.
- Sinirleri gevşetir, rahatlama sağlar.
- Börek ve mesane yollarında ki iltihabı çözer.
- Kolesterolün düşmesini sağlar.
- Kandaki şeker miktarını düşürür, şeker hastalarına iyi gelir.
- Kalp yetmezliğinden oluşan bedendeki ödemlerinin atılmasını sağlar.
- Kum döktürür.
- Yüksek tansiyona karşı iyi bir şifa kaynağıdır.
Börek rahatsızlığı olanların kuşkonmazı seyrek kullanması gerekmektedir. Çiğ şekilde yenmesi alerjiye neden olacağı için çiğ olarak yenmemesi gerekmektedir.
Kuşkonmaz Nasıl Kullanılır?
Kuşkonmazın kökü ve tomurcukları kullanılır. Yemeklerin içine konularak tüketilebilir. Dondurarak saklayabilirsiniz.
YORUMLAYIN